המדריך המלא לשופינג אונליין – קל, פשוט ונוח
על רכבת ההזמנות מהאינטרנט עליתי מאוחר יחסית לשאר הציבור, רק בסביבות 2017 העברתי את מרבית הרכישות שלי לאונליין. לא רק בגדים. כנראה כל דבר שאני יכולה לקנות באינטרנט ולאסוף בזמן שטוב לי/ לחכות לשליח בבית יהיה עדיף בעיני.
היום אפשר לקנות אונליין כמעט הכל. החל מריהוט ועד מזון לחתולים, אלכוהול, בגדים, נעליים, מכשירי חשמל, ציוד משרדי, תמרוקים, תכשיטים, אוכל. ולמרות האפשרויות הבלתי מוגבלות אונליין – עדיין נשים רבות מוגבלות להיצע שהן מכירות ברשתות המקומיות ובקניונים אבל מוצאות עצמן אבודות במבחר הדל אליהן יש להן גישה.
למה? הנה הסיבות שאספתי והדרכים להתמודד איתן:
1. חוסר אמון בתהליך הרכישה – זה ממש מפחיד להכניס פרטי אשראי באינטרנט. עבור אנשים שלא רגילים לעשות זאת, התחושה יכולה להיות מאיימת. מי עומד בצד השני של האתר הזה? האם יש סיכוי שיגנבו את הזהות שלי? את פרטי האשראי שלי ויעשו שימוש במסגרת שלי?
קודם כל – כן. הסיכוי תמיד קיים.
לכן פעמים רבות ניתן להשתמש ב-Paypal ולהפוך את התשלום למאובטח יותר. פשוט לפתוח חשבון ללא עלות ולהשתמש בו כספק צד ג’ דרכו מעבירים את הסכום. עבורנו השימוש הוא חינמי ועבור הספק ממנו מבצעות את הרכישה יש חיוב של עמלה קטנה.
בנוסף, כיום חברות האשראי מאפשרות למשתמשים לקבל הודעת SMS ולאשר כל רכישה שמתבצעת באמצעות הכרטיס. כך ניתן לעקוב בצורה מדויקת יותר ולוודא שאין שימוש לא ראוי בכרטיס שלנו. במידה והבחנתן בהוצאה שלא בוצעה, אפשר ליצור קשר עם חברת האשראי ולבטל אותה.
אבל מה עם הפריט לא יגיע ובכל זאת חויבתן? לא נורא, במידה והחיוב התבצע והפריט לא הגיע וגם עבר זמן האספקה המשוער והמובטח, ניתן להרים טלפון לחברת האשראי ולבטל את החיוב.
2. חוסר אמון בסחורה המסופקת – לא משנה מה מזמינים באינטרנט, תמיד יש את החשש הזה שנקבל פריט שלא הזמנו או שהוא יהיה ברמה ובאיכות נמוכה או לא יתאים לנו. מה עושים עם הפריט במיוחד כשאין סניף פיזי לבקר בו ולהחליף?
התשובה היא ביקורות. במידה והזמנתי פריט כלשהו ומדובר בסכום כספי גבוה שהשקעתי ואני לא מוכנה להתפשר עליו, אוודא היטב איזה סוגים של ביקורות יש ברשת. גם את הביקורות יש לקרוא בערבון מוגבל ולנסות להפריד בין ביקורות שנרכשו על ידי בעלי האתר לבין ביקורות מהימנות.
בנוסף לזה, מרבית האתרים מאפשרים החזרה של המוצרים בטווח זמן מסוים ומבטיחים סכום כספי מלא בתמורה. אני מודה שמעולם לא עשיתי את זה, בכל פעם שהזמנתי פריט לבוש שהגיע ולא היה לטעמי, מכרתי אותו, תרמתי או העברתי לצ’לסי והרווחתי עמלה על המכירה.
3. חוסר הבנה של המידות – איך נדע שמשהו מתאים לנו אם לא נמדוד אותו?
לפי נתוני הסטטיסטיקה, מרבית הקוראים/ת שלי הם כבר בגיל בו ההורים לא קונים להן בגדים. מה שאומר שאתן כנראה יודעות להכנס לחנות, להסתכל על הפריטים הרבים, לבחון מה בערך יתאים ולגשת לתא המדידה. אבל באינטרנט, במקום להכנס לתא המדידה ולדעת בוודאות איך הוא יישב עלינו – אנחנו צריכות לתת צ’אנס עיוור לפריט הלבוש המסוים הזה כדי לדעת האם יתאים לנו.
אוברול – עונות ^
כאן נכנסים שני הטיפים העיקריים שלי –
מידות – אל תתקבעו לעולם על מספר מסוים. אתן לא XL או 42 או M או One size.
המידה שלכן היא ההיקפים שלכן בסנטימטרים.
רכשו סרט מדידה או השתמשו בחוט והשוו למטר שאיתו מודדים ריהוט.
מדדו את היקף החזה שלכן בחלק הכי צר והכי רחב. את היקף המותן בחלק הכי צר והבטן בחלק הכי רחב. את האגן בחלק הכי צר והישבן בחלק הכי רחב.
אם צריך – מדדו גם את היקף הזרוע והירכיים ואת אורך הזרועות והרגליים שלכן.
רשמו את המידות האלה והשתמשו בהן כמדריך להזמנת אונליין לפי טבלאות במידות שהאתרים מציעים.
זכרו – לא כל האתרים מציעים טבלאות מידות, הייתי מתרחקת מהאתרים האלה.
אין דבר כזה One size – זה פשוט פריט שיש במידה אחת בלבד. במידה ותיאור הפריט בסנטימטרים תואם את ההיקפים שלכן, אז סביר שהוא יתאים.
בדים – הרכב הבד משנה המון. כמו שהבד יותר אלסטי הוא יהיה יותר סטרצ’י ויאפשר לכן טווח נעים וקל יותר של הזמנה. למשל, כותנה או כותנה יחד עם אחוז לייקרה מסוים.
כמה שהבד יותר סינטטי או נוקשה, סביר שההזמנה תצטרך להיות מדויקת ממש.
למשל ג’ינסים, קורדרוי, עור (גם מלאכותי) ופשתן.
מצאתי ברשת מדריך ממש מצוין לסוגי בדים – יכול לעזור לכן לבחון האם הבד ממנו עשוי הבד שלכם יהיה בד שנמתח ונותן טווח מסוים ללבישה או בד קשיח יותר.
אם כך, למודת נסיון וידע אני יוצאת להזמין בגדים באינטרנט בביטחון מלא. אני חוסכת מעצמי התעסקות עם מוכרים או מוכרות לא אדיבים, עם תאי הלבשה צפופים וחמים, עם הבאסה הזאת להכנס לחנות – לראות שמלה מהממת ואז לגלות שאין במידה שלי, עם להגיע לתא ההלבשה ולמדוד מכנסיים ואז עוד מכנסיים ולגלות שהם לא מתאימים למרות המידה הרשומה, עם הזמן הרב שמתבזבז על הגעה לחנות, המתנה בתור לתשלום ופקקים הלוך חזור.
אפשר להגיד שהיום כמעט את כל הבגדים שלי אני מזמינה – מלבד אולי טישרטים מכותנה שאני אוהבת לרכוש בדלתא ובתמנון מדיי פעם ואותם לא צריך למדוד.
אז מה המידה שלי ואיך אני מלבישה אותה? את רשימת האתרים שאני אוהבת אחלק לשתיים. האתרים הישראלים מהם אני מזמינה והאתרים הבינלאומיים שאני אוהבת.
המידה שלי היא לרוב 44 אבל הטווח יכול להיות גם 42 וגם 46. במידות של אותיות אני XL במרבית הרשתות והחנויות וברשתות מותאמות למידות גדולות אני לרוב 2 בסקאלה של 0-5.
מבחינת הס”מ זה אומר שהיקף החזה שלי הוא 110 ס”מ, המתניים הן 90/94 ס”מ והאגן הוא 120 ס”מ. כאשר אני מזמינה באינטרנט וההיקפים שלי נכנסים בדיוק בין 2 מידות, תמיד אבחר במידה אחת למעלה (אם יש) ואעדיף להצר את הפריט או לחזק אותו עם סיכות/חגורה, או להצר אותם אצל תופר מאשר ללבוש בגדים שקטנים עליי.
האתרים הישראלים מהם אני מזמינה בגדים אונליין:
1. גולברי – מידות 36-48, קטגוריית אאוטלט נהדרת והרבה מבצעים באתר, נאמנים למידות, חייטות ברמה גבוהה, משלוח חינם עד הבית מעל 99 ש”ח, החלפה פשוטה במגוון סניפים.
2. דלתא – פיג’מות וחלוקים הם מאסט אצלנו, אני אוהבת את מגוון המידות של דלתא, עם חבר מועדון יש אחלה מבצעים וגם קל מאוד להחליף בהגעה לסניפים.
3. זד ספורט (Zsport) – עבור בגדי ספורט הם הGO TO שלי, בגדי ספורט תפורים היטב, מידות S-XXXL, בדי דרייפיט איכותיים. טייצים עם כיסים שזה נהדר.
4. עונות-ג’אמפ – מידות 38-54. אפשר להחליף אם מגיע קטן-גדול מדיי בסניפים ללא עלות. לא מדובר בחייטות הכי מדהימה בעולם אבל עבור פריטים במחירים של 100-200 ש”ח ליום יום, בהחלט מקבלים תמורה טובה.
5. בי יוניק – עם מגוון רחב של נעליים טבעוניות, האתר של בי יוניק מספק סחורה שאי אפשר למצוא בחנויות. בין היתר, מבצעים מיוחדים ודגמים ייחודיים לאתר. הנעליים של בי יוניק מיוצרות כחול-לבן, מגיעות במגוון מידות ומעולות לאנשים כמוני שמעדיפים נוחות לפני הכל.
מעצבות ישראליות אהובות –
1. גלר – בוטיק האופנה של נועה גלר הוא קסם. אמנם המחירים מעט יקרים אבל עבור ייצור ישראלי מקבלים איכות גבוהה במיוחד. בקטגוריית האאוטלט אפשר למצוא מחירים יותר נוחים. 2 הפריטים שיש לי מותאמים למזג אוויר חורפי והם הפריטים שאני לובשת הכי הרבה במהלך העונה, כבר שנתיים.
2. טליה – הסטודיו של טליה מתמקד בייצור פריטים יומיומיים באיכות גבוהה ובמבחר מידות. בתקופת הקורונה טליה הורידה מחירים בצורה משמעותית והפריטים ממש מתומחרים מאוד נוח לכל מחיר. הזמנתי 2 חצאיות וזוג מכנסיים ואני מאוד מרוצה. התאמת המידות לא רעה ואפשר להתייעץ בעמוד העסקי לגבי המידות.
אתרים מחוץ לארץ מהם אני מזמינה –
1. נקסט – את נקסט גיליתי רק השנה. לא יודעת איפה חייתי כי אני מאוהבת באתר הזה. בעיקר עבור פריטים מושלמים לעבודה וליום יום. המחירים מאוד נוחים, מגוון המידות רחב. המשלוח מגיע מהר באופן יחסי (תוך 10 ימים בערך). הזמנתי מהם מכנסי אלגנט בתקופה שבה הרגשתי שכל העולם נגדי ולא אוכל למצוא מכנסיים מתאימים לעולם.
2. אסוס – קצת אובייס אבל בעיני לא מדובר באתר הכי מדהים שיש. מה שכן, לעיתים הוא מספק מחירים ממש מצוינים עבור מותגים. למשל, לאחרונה רכשתי 3 זוגות של נעלי טומס במחיר של 120 ₪ לזוג או סניקרס של אדידס ב-180 ₪ בלבד.
3. די.אס.וו – DSW – מדובר ברשת חנויות הנעליים האהובה עליי בארה”ב. אתר האי-קומרס מצוין ונוח מאוד לשימוש וחיפוש, מציע קטגורייה רחבה של אאוטלט ומבצעים. בחורף אני מזמינה מהם מגפיים מותאמים לשוקיים רחבות עד הברך.
המשלוח עובר דרך דילטס ולרוב מתומחר בערך ב-20$ עבור המשלוח ונעליים מגיעות עד הבית. אמנם התהליך אורך זמן, בין 30-40 יום לערך מכיוון שתחילה הפריטים צריכים לעשות דרכם לכתובת המחסנים בארה”ב ומשם הם עוברים שקילה, אריזה מחדש ותמחור ורק אז מתחיל דרכו לארץ אבל גם עם המשלוח, הפריטים מתומחרים ממש מצוין. למשל 50$ לזוג מגפי חורף איכותיות בתוספות 20$ משלוח זה עדיין משמעותית יותר זול מישראל וגם מאפשר לאנשים כמוני מגוון רחב של מידות שפשוט לא קיימות כאן כלל.
דרך אגב – דרך דילטס אפשר להזמין מכל אתר אמריקאי, כמעט כל דבר שתרצו.
אתרים סיניים ודעתי עליהם –
יש המון אתרים סיניים מהם אפשר להזמין פריטים מאוד זולים. מדיי פעם אני מבצעת הזמנה קטנה, השנה הזמנתי פעמיים מ-Shein ובעבר כתבתי מאמר סקירה על Zaful. יש גם את Fashion nova ואת Boohoo ואפילו אתרים כמו Aliexpress או Wish.
בגדול – אף פעם לא מדובר בבדים מדהימים. ההתפתות לרכוש משם היא כשאני צריכה בגד כלשהו שיהיה מיוחד ויפה לאירוע מסוים ואני לא מוצאת משהו בסגנון בשום מקום אחר במחיר שאני יכולה להרשות לעצמי באותו רגע.
אבל לעלויות הזולות יש מחיר – מחירים זולים לפריטים מהמזרח בעיקר מסמנים לנו שאנחנו לוקחים חלק בתעשייה לא ידידותית לסביבה, כשהבדים לא נעימים אנחנו יודעים שכנראה מדובר בייצור הזול ביותר וגם כנראה נעשה על ידי עובדים שמקבלים שכר לא הוגן.
לכן אני מאוד משתדלת לא להגיע לאתרים האלה – אלא אם בהזדמנויות מאוד מסוימות בהן אני מוצאת פריט שלא הצלחתי להגיע אליו במקום אחר.
בכל מה שנוגע בתעשיית האופנה המהירה אני מאמינה שהכי חשוב זה להשכיל ולהבין מאיפה מגיעים הבגדים שלנו, לעולם לא לזרוק טקסטיל ותמיד לחפש לו שימושים אחרים בין אם זה תרומה, או חזרה לשוק הכלכלה כמו המודל העסקי של צ’לסי.
לסיכום, הזמנות אונליין יכולות להיות קלות ברגע שמבינים את עקרונות הבסיס – בד ומידות. גם אם הזמנתן פריטים שלא מושלמים עליכן, אפשר להחזיר או להעביר הלאה, למכור או למסור.
היתרון הוא המבחר הגדול, החיסכון בזמן והאפשרות להרכיב מלתחה באמת מגוונת ולא מוגבלת לחנויות שאנחנו מוצאות ברדיוס המגורים שלנו. מבלי לצאת מהבית.
אהבתן את המאמר? יש לכן שאלות? מוזמנות לפנות אלי בערוצי המדיה החברתית או להירשם לניוזלטר לעוד תוכן.
לודה.