אתגר 30 ימי יוגה
Body Positive

מסע 30 ימי יוגה – סיבוב שני | יומני הקורונה

אחד הקטעים ששמתי לב שחוזרים על עצמם בשיחות בין חברים, באינטרנט ובכלל – זה כמה הסגר השלישי יותר קשה לכולם. גם אלה שלא איבדו את הפרנסה ואלה שאין להם ילדים. גם כאלה שלא יצאו לחל”ת והמשיכו שגרה מסוימת של עבודה מהבית. גם אנשים שנהנו מהסגר הראשון וזרמו עם הסגר השני. כולם קיבלו כאפת מציאות כלשהי שלא ציפו לה בסגר השלישי.

פתאום התחלנו לראות איך 2020 מגיעה לסיומה ואנחנו עדיין בלופ הזה. הכל סגור, לא ברור מתי זה ייגמר, לא ברור אם לעשות או לא לעשות את החיסון שכולם מפחדים ממנו, לא ברור מתי הילדים חוזרים למסגרות, מתי אפשר לנסוע לחופשה נורמלית בחו”ל, מתי יהיה בטוח שוב לראות את ההורים.

בילינו מעל חודש בסגר השלישי.
יום ולילה סגורים בתוך דירות ובתים. 4 קירות סביבנו, גיחות רנדומליות החוצה כדי ללכת לסופר או לקפוץ לאיזה טיפול רפואי. והאמת? לפעמים אני לא ממש מצליחה לעכל איזו השפעה לטווח רחוק תהיה לשנה האחרונה. נפשית, פיזית וחברתית – יש מחירים לא קלים.

כדי לשרוד את התקופה – כולנו נשענים על הנקודות המסוימות שמחזקות אותו, ששומרות על השפיות ודואגות לשגרה כלשהי בזמן כל כך שגרתי.
כך נכנסה היוגה לחיי.

איך עושים יוגה
את מסע היוגה הראשון התחלתי אי שם בסגר הראשון. במילים פשוטות – הוא שינה לי את המוח ואת כל התפיסה שלי בכל הנוגע לספורט בבית ולשגרת אימונים שלא כוללת חדר כושר.

אחרי שסיימתי את 30 ימי היוגה הראשונים באתגר של אדריאן, המשכתי את האתגר ישר לתוך הקיץ לאתגר 100 ימים של ספורט. עשיתי פילאטיס, HIIT וצעידות ארוכות בפארק. וכשפתחו את ההולמס פלייס – העברתי את הקיץ בספורט חדש שגיליתי עם עצמי – שחייה. דקה לפני שנכנסנו לסגר השני ביליתי יומיים בשבוע בשחייה ולפחות עוד 3 ימים אחרים בשבוע באימונים מסוג אחר. הרגשתי בשיא.

הידיעה על הסגר השני הגיעה מתוך מחשבה שזה זמני, 3 שבועות של חגים והכל ייפתח שוב… ואז? פשוט לא פתחו כלום. ויותר גרוע מזה, בחדשות דיווחו על יותר ויותר חולים, החרדה התגברה, אני פוטרתי ממקום העבודה שלי והסגר השלישי התקרב.

פתאום מצאתי את עצמי בחורף, ללא עבודה, עם מעט מאוד מוטיבציה והאופטימיות שעזרה לי לתעל את הקשיים של 2020 – הגיעה לסיומה עם סיום השנה הקשה הזו.

אתגר 30 ימי יוגה

אתגר 30 ימי היוגה של אדריאן – סיבוב שני | BREATH

הגילוי שאדריאן מתחילה אתגר 30 יום חדש היה כמו משב רוח מרעננת. כל מה שזכרתי זה כמה סיפוק רגשי ויציבות האתגר הראשון נתן לי בתקופה שהכל סביב משתנה – והנה, עכשיו זה שוב הזמן המושלם להציב לעצמי אתגר ספורט עם סרטונים חדשים (כי תכלס סיימתי את הערוץ שלה) ומסע חדש.

את האתגר התחלתי עם תחילת 2021 ב-2 לינואר ורשמית סיימתי אותו ב-22 לפברואר. באיחור של שבועיים וחצי מהזמן שהייתי צריכה לסיים. בתקופה הזאת עצרתי את האתגר בגלל 3 סיבות בריאותיות שונות – שלוש פעמים שונות. והדבר הכי יפה שלמדתי בחודש וחצי האלה?

כמה מדהים הגוף שלי וכמה אני חייבת לו.
אתגר יוגה בזמן קורונה

אבל נחזור אחורה ליום הראשון של האתגר והטיפים שלי להצלחה והתמדה באתגר –

  1. לא לעצור שגרת אימונים רגילה – אם אני עושה צעידות או אימוני HIIT, היוגה היא תוספת לשגרת האימונים שלי ולא החליפה אותם. אז ביום שצעדתי את הקילומטרים שלי, דאגתי לפנות גם חצי שעה לתרגול יוגה יומי.

  2. לשריין זמן יומי בלו”ז ליוגה – אני מתחילה כל יום במחשבה על הצורך לפנות לכל הפחות חצי שעה ביום לאימון ולא לדחות אותו לאחרי 9 בערב כשאני כבר עייפה מדיי ואנטור טינה לאימון.

  3. תיעוד יומי עבור עצמך – תיעדתי כל אימון בתמונות או במחשבות על הדרך שבה האימון גרם לי להרגיש באותו יום. חלק מהמחשבות חלקתי בסטורי שלי באינסטגרם וחלק רשמתי בצד כדי לחלוק כאן בפוסט המסכם. (חלק נשארות אצלי).

  4. להמשיך איפה שעצרת – כמו שכתבתי קודם, עצרתי את האתגר שלוש פעמים. בפעם הראשונה וממש בתחילת האתגר עשיתי ביופסיה, בפעם השניה באמצע האתגר פיתחתי דלקת בקרסול (דורבן) ובפעם השלישית חליתי בקורונה. כך נוצר מצב שהאתגר התארך ב-20 יום מהמצופה אבל הדבר שהכי עזר לי להתגבר על כל הקשיים הבריאותיים זה הרצון לחזור כמה שיותר מהר למזרן היוגה ולהשלים את 30 הימים האלה. היום – כמה ימים אחרי החלמה מקורונה ושבועיים אחרי שנתתי לקרסול לנוח – השלמתי את האימון ה-30 והאחרון של האתגר. 

    יוגה איך עושים אתגר

  5. לעשות את התרגול בתנאים שלי – כמו שאני לא עובדת עם כאבים ולא מכריחה את הגוף שלי לעשות דברים כשהוא מותש או חולה, אני גם לא עושה פעולות שמרגישות לי לא נעים. אחד הפחדים שלי והדברים שהרתיעו אותי ביוגה בעבר זה שהרגשתי שיש הרבה פעולות שהגוף שלי לא נכון להן אבל מה שלמדתי זה שהתנועות האלה פשוט לא נכונות לגוף שלי. לכן אני לא דוחקת בו איפה שנוצרים לי כאבים קשים מדיי או איפה שהחזה הגדול שלי או הבטן עלולה קצת לחסום את הזרימה של הנשימה.

  6. ללמוד את החוזקות והחולשות – אתגר היוגה עזר לי ללמוד כל שריר ושריר בגוף שלי וללמוד מה החוזקות ומה החולשות שלו. למשל, לפחות 10 ימים מתוך האתגר, תירגלתי מבלי להפעיל לחץ על הקרסול השמאלי שפיתח דלקת – אז העברתי את רוב הפעילות על הברכיים או בלחץ מתון יותר על הקרסול הימני.
    בנוסף, אני עובדת עם בלט בכמה חוליות בגב ולכן אני יודעת שיש תנועות ופעילויות שאני לא יכולה לעשות עם הגב אז אני מחליפה אותן עם פעילויות אחרות מתוך תרגולי פיזיותרפיה שקיבלתי.

  7. לאכול נכון – לא לא, לא בקטע של מה לאכול או ספירת קלוריות. ממש ממש ממש לא. כדי להחזיק מעמד באתגר ספורט של כל דבר, יוגה או ריצה או שחייה – צריך לתת לו את הדברים שמגיעים לו – ויטמינים, מינרלים, הזנה – דלק!
    אתן מכירות את הגוף שלכן ויודעות מתי הוא רעב, מתי הוא צריך עוד אנרגיה ומתי אתן מסודרות מהבחינה הזאת. אולי אתן צריכות להכניס משהו לפה כל שעתיים ואולי אתן סבבה עם תזונה של 8 כן 16 לא. בכל מקרה, אל תתרגלו רעבות כשהבטן מקרקרת ועלולה להיות נפילת סוכר וגם אל תתאמנו על קיבה מלאה כשכל “כלב מביט מטה” עלול להוציא מכן את האוכל חזרה מעלה. 

  8. לא לדחוק בגוף – לא הכל אפשר לעשות מאפס. הגוף שלי עדיין לא מאפשר לי לעשות פעולות יוגה רבות כמו גשר, כמו עמידת ידיים או עמידות יציבה מסוימות. אני מנסה בכל פעם מחדש, אני מגיעה לאן שהגוף מאפשר לי אבל אני לא דוחקת בו עד נקודה שבה אני עלולה להיפצע. 

    למה לעשות אתגר יוגה

  9. לעבוד עם ציוד נוח ועזרים אם צריך – מזרן יוגה מקצועי זה יקר אבל אני ממליצה על מזרן יוגה סמי מקצועי במחיר ממוצע – אני מתרגלת כרגע עם המזרן הזה שהזמנתי והגיע תוך כמה ימים. אפשר לתרגל עם המזרן שיש לכם בבית אבל אם יש כאבים בברכיים או המזרן לא יציב על הרצפה, איכות התנועות תיפגע ולכן ממליצה לשדרג.
    בנוסף אני עובדת עם גלגל יוגה ועם קוביות אבל זה לגמרי נתון לבחירת הנוחות שלכן.

טיפ 10. לקראת סיום אני אסכם את הטיפ הכי חשוב – לאפשר לעצמכן.

תרגולי היוגה וכל אימון שאני עושה קיימים עבורי ולא אני עבורם. הם כאן כדי לאפשר לגוף שלי לעשות דברים טובים בשביל עצמו אבל לא בשביל לייצר לעצמי מחסומים בראש או תחושות שרע לי. אני סולחת לעצמי כשקשה לי. אני לא קשה עם עצמי ולא כועסת על עצמי כשאני לא מצליחה לבצע פעולות מסוימות. אני לא עובדת עם כאבים ואני לא מתרגלת כשאני חולה.

 

האם יש שינוי במראה החיצוני? התחטבתי? רזיתי?

חייבת לציין שיש שינוי מינורי שהורגש אצלי בשני האתגרים של תחושת התחטבות בעיקר באיזור הבטן. אני חושבת שכל סוג ספורט שמתחילים מלא לעשות כלום כל יום ללעשות אותו כל יום יספק את התוצאות הדי בסיסיות האלה.

יוגה והאתגרים האלה לא עושים אותי רזה יותר. 

הם לא הופכים אותי לאדם טוב יותר או חשוב יותר.

הם עוזרים לי לווסת את עצמי נפשית ועוזרים לי לחזק את הגוף תוך כדי.

הם מאוד עוזרים לי עם כאבי הגב הכרוניים שאני מתמודדת איתם וגם תורמים לתחושה הבסיסית של שמחה והורמונים של טוב במוח.

לאתגר 30 הימים של יוגה הראשון של אדריאן אפשר ללחוץ כאן >>

לאתגר 30 הימים של יוגה השני של אדריאן אפשר ללחוץ כאן >>

לערוץ של אדריאן אפשר ללחוץ כאן >> 

ל- Alo Yoga, ערוץ יוגה נוסף ומומלץ אפשר ללחוץ כאן >>


דיסקליימר חשוב – אני לא גורם מקצועי, לא רופאה ולא פיזיותרפיסטית. אני ממליצה רק מנסיון אישי שלי וכאן לענות על שאלות על בסיס התהליך האינדיווידואלי שעברתי.

בהצלחה! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *